Home workout – 23 mei 2020

Het is zaterdag en dus tijd voor een spel. Speel je dit met (jonge) kinderen, maak dan eventueel wat extra regels om wat orde in huis te houden. Natuurlijk kan je dit spel ook via videoconferencing met vrienden spelen. Dit spel is minder geschikt om buiten te spelen.

Wat heb je nodig?

Een kleurendobbelsteen of gewone dobbelsteen (1 is dan rood, 2 oranje, er cetera) en een timer.

Wat ga je doen?

De jongste in het gezelschap gooit de dobbelsteen. hier komt een kleur uit. Vervolgens wordt de timer aangezet op 1 minuut. Iedereen heeft nu 1 minuut om items te zoeken in huis met de kleur die door de worp gekozen werd. Alle items per speler moeten uniek zijn: 1 t-shirt en 1 broek mag, 2 t-shirts niet. 2 verschillende spelers mogen wel allebei een shirt hebben, maar niet hetzelfde shirt. (Het kan handig zijn af te spreken dat je alleen je eigen spullen mag verzamelen).

Nadat de minuut voorbij is, worden de items geteld. De speler met de meeste items wint de ronde. De andere spelers doen de oefening behorende bij de kleur. Ze vermenigvuldigen het aantal herhalingen met het aantal items om te weten hoe vaak ze de oefening moeten doen. Nadat alle herhalingen door iedereen zijn uitgevoerd, gooit de volgende speler.

Schrijf steeds het totaal aantal items dat de ronde-winnaar verzamelde op bij degene die de meeste items verzamelde. Degene met het meeste aantal punten na 20 minuten, heeft gewonnen.

Na afloop ruimt iedereen zijn eigen gevonden items weer op.

Zelf een leuk sportspel? Laat het me weten en misschien staat jouw spel volgende week wel op de site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *